Inspirasjon fra Clare Family learning Project

Besøk i ESL Literacy klassen til Margareth  

Om mulig er jeg enda mer overbevist enn før om betydningen av å formidle historier og fortellinger fra egen bakgrunn i et familie- og samfunnsperspektiv! Det som var så inspirerende med besøket på The Clare Family Learning Project (Clare FLP), var det sterke fokuset på PARENTAL INVOLVEMENT i alle ledd. Et overordnet mål for familielæringskursene var å «støtte foreldrene i hvordan de kan hjelpe barna sine til å lære», «anerkjenne hjemmet som en viktig læringsarena», «bygge sosiale nettverk for foreldrene» og «involvere og engasjere foreldrene i lesing, skriving og livslang læring».

De fleste av kursene på Clare FLP har bare foreldrene som deltakere. Kursene er også delt inn i nokså bestemte temaer (story bags, Family story in a Box, Family Health etc), med en varighet på 6-8 uker. Arbeidet deres er vel dokumentert og tilgjengelig i flere publikasjoner og DVDer. Den seneste utgivelsen er: Family Learning in Action «Programme Outlines and Lesson Plans».

Clare med sin Family story in a Box

Det var inspirerende å utveksle  tanker og nye ideer med de dedikerte damene Mary Flanagan og Clare Sheahan som jobbet på avdelingen for Clare FLP. De har lang erfaring med utviklingsarbeid og samarbeidsprosjekter både i Irland og internasjonalt. Samtidig var de åpne for våre perspektiver om morsmålets betydning i familielæringssammenheng og bruk av digital fortelling som et verktøy for å fremme dialog, refleksjon og integrering.

ClareFLP er i gang med et nytt EU prosjekt om «Digital Exchange» knyttet opp mot Family stories in a Box. Ideen er å utvikle en «Community Storybox», hvor deltakerne forsøker å knytte fortellinger fra det lokalmiljøet de er en del av. Det skal lages digitale fortellinger basert på Family/Community stories, og tanken er å utveksle fortellingene med andre partnere i prosjektet.

Ved veis ende- så langt!

Vårt arbeid i Fortell meg! har mange tilknytningspunkter til det som rører seg i Ennis, og vi vil holde kontakten varm med våre «partnere» der. Lysten er stor til å knytte vårt arbeid tettere opp mot Clare FLP!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Studietur til Irland. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s