Utstilling med duplo-klosser i biblioteket

Kom å se! Foreldrene har fortalt familiehistorier og eventyr for barna sine, og i dag illustrerte barna historiene med duploklosser. Sammen med foreldrene bygget de hele scener hentet ut fra fortellingene. Og herligheten står nå i en glassmonter midt i bibliotekets torg der alle kommer inn. Det er så fargerikt og flott, så alle som skal på biblioteket de neste to ukene, kan glede seg. Vi har lagt ut tekster med en kortversjon av fortellingen som er bygget.

Biblioteket har bestilt barnebøker på deltakernes språk fra Det flerspråklige biblioteket. De står i boktak som en del av utstillingen, og de er til utlån for alle. Utstillingen står til og med 12.5.11 – dagen vi skal ha Fortellerkveld i biblioteket med Fortell meg!

De 4 historiene handler om en bestefar fra Tsjetsjenia som reiste fra fangenskap i Sibir med et dødt spebarn i kofferten for å begrave det der det hørte hjemme. Vi ser og leser om et nomadeliv i Somalia der mor og sønn passer 70 kameler og 25 sauer mens de hører ville dyr i skogen. Og moren forteller nattahistorier om kannibaler som spiser menneske-hjerter for ikke å bli syke. Et av byggverkene illustrerer et eventyr fra Angola der en konge redder siste jenta i landet fra en slem ørn. Og vi hører om en sliten mamma i Kurdistan som hadde 10 barn som maste og maste om at hun skulle fortelle historier for dem om kvelden. De sov alle i samme seng på taket av huset.

Og nå kan dere se det huset, taket og senga bygget med duplo på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Milepæler. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s