Et berikende møte på Biblioteket

Hilde, Hanne Elise og Marte på TNB

Fra Fagsenter for barn og unge Bydel Grunerløkka, kom Hanne E Marthinsen, Marte Lilleås og Hilde K Romarheim til TNB i går for å utveksle og være i dialog med oss om utvikling av et familielæringskurs på senteret de jobber på. (Språkstigen, gratis førskoletilbud).

De har et førskoleperspektiv i utviklingen av familielæringskurs, og ønsker å bringe foreldre og barn sammen i læringsarktiviteter. De ønsker å myndiggjøre foreldrene å involvere dem i aktiviteter med barna.

Samtalen vår dreide seg om faglig forankring og nettverk knyttet til familielæringsfeltet, og familieperspektivet i flyktningarbeid.

Et  viktig moment i samtalen var også forankring av kurset i egen organisasjon, samarbeidspartnere, rekruttering av deltakere og det å ha en tydelig målsetning om hvor en vil i kurset. Det å ha tillit blandt kursets målgruppe betyr også mye.

Familielæring er en tilnærming til læring som bygger på familiens ressurser og utgangspunkt. Et viktig aspekt ved familielæringskurs er derfor å utforske metoder, igangsettere og motivasjonsgrep som bringer fram gode samspillsaktiviteter.  Damene fra Grunerløkka ble derfor glade da de hørte at en konkretiseringsoppgave i vårens kurs skal være å bruke duplo!

Gjennom fortelling av en personlig historie artikuleres identitet på flere nåvåer. Både for egen del, i forhold til barn/familie og på samfunnsnivå.  En målsetning i familielæringskurs er å se den enkelte og oppfordre den enkelte foreldren til å bidra med seg selv. I jobbsøkingssammenheng eller i kvalifisering, tror jeg at det å bli tatt på alvor og føle at det man har i «sekken sin» er nyttig, kan motivere foreldre i kurset til å ta grep om egen situasjon. Dette perspektivet er det viktig å formidle til samarbeidspartnere i kommune og fylke.

Takk for interessant besøk fra Hanne E, Marte og Hilde!

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Oppdrag og interesserte. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s