Presentasjon på «les for meg pappa!» seminar.

En reddende engel

Tirsdag 15.02.11 presenterte vi Fortell meg! på «les for meg pappa!» på Litteraturhuset i Oslo. Vi fokuserte på familielæring, fortellerrelasjon foreldre/ barn, samarbeidet bibliotek og voksenopplæring (Rom for dannelse) og bruk av digital fortelling. I salen var blandt andre Stine Aasheim fra Vox, og hun ser potensialet i å koble flere fagfelt sammen i arbeid med familielæringsmetodikk.

Vi hadde også et idemyldringsmøte med Ole Ivar Storø og Kristine Jacobsen fra Forteningen !les i etterkant.  Les for meg pappa er et prosjekt som har fedre som målgruppe, og som har som mål å stimulere fedre til høytlesning og egen lesing. Fedre er en viktig  rollemodell når det gjelder lesing, og vi har mange fedre i vårt prosjekt som forteller fortellinger til barna sine.

En av ideene handler nettopp om å organisere workshops for fedre/ menn i digital historiefortelling. Målet er fortsatt å heve refleksjon over seg selv som rollemodell for barn, og refleksjon over eget liv.

Kristine Jacobsen jobber med feltet flerkultur i bibliotekene. Hun har ansvar for prosjektet «Lost in Translation», og jobber med lesestimulering mot minoritetsspråklige ungdom. Hva med å bruke digital historiefortelling i den sammenheng? Spennende!

Link til prosjektet rom for dannelse:

http://www.nb.no/rom-for-dannelse

http://www.vfk.no/Nyheter/2011/02februar2011/Bibliotekprosjekter.aspx

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Oppdrag og interesserte og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s