Kurs nr 3 er igang

Så har vi startet det tredje kurset i Fortell meg! prosjektet. Vi møttes på biblioteket i går og ble litt kjent med både biblioteket og hverandre. Hilde D viste deltakerne hvilke tilbud «byens storstue» kan gi. Så begynte vi arbeidet med å søke familiehistorier fra hjemlandet. Og vi fant! Gjennom å lukke øynene og lukte og snuse og smake og sanse en fersk loffskive fra Nøtterøy bakeri, kom minner og historier. Fra Tjetjenia om det å ligge i skjul og mangle brød til det å være en av 15 søsken med en mamma som bakte brød hver dag for å mette ungeflokken sin. Fra Somalia hørte vi om bakeriutsalg i Mogadishu. Og om en nomadegutt som sammen med mamma daglig flyttet sammen med dyra til nye beiteplasser. De levde på kokt mais og hadde ikke tid til å bake, så han smakte ikke brød for han kom til Etiopia.

Så ja, en loffskive kan brukes til så mangt. I går ble den til råmateriale for vårens produksjon av digitale fortellinger.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Fra kursene og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Kurs nr 3 er igang

 1. bjarnens sier:

  Lykke til med nytt kurs!
  Dette er spennende – dere gjør en flott jobb.
  Mvh Bjarne Nærum, HiT

  • Hilde Henriksen sier:

   Hei, så fint at du hilser på oss her inne! Vi var på Litteraturhuset og presenterte prosjektet på et seminar i regi av Foreningen Les og Fortell for meg pappa igår. Hadde møte med dem etterpå om muligheter for samarbeid og videreutvikling. Og hvis vi skal gå videre med f.eks workshops som Simon, da trenger vi hjelp av deg og dine studenter med teknisk og mental support. Er du med?
   Hilde

 2. regryt sier:

  Ny metodeutvikling Hilde! Bloggen er jo et perfekt sted å nagle gode metoder i historiesanking!
  Remember we are storycollectors!

 3. Gro Svolsbru sier:

  Gratulerer med ny, fin blogg! Jeg legger en lenke til den på NAFOs nettsted for barnehageansatte: http://www.hio.no/content/view/full/321674
  Og veldig lykke til med nytt kurs! Jeg var jo så heldig å være med på avslutningsmarkeringen av det forrige kurset. Det var flott å få være med på!

  Gro Svolsbru

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s